W. O. Larsen Selected Blend No. 50.

Kétezeregyszázért, kiemelkedően gusztusos dobozban, gondoltam, teszek vele egy próbát. A kis rajz, a hátulról ábrázolt, fotelből karikákat eregető pipás képe nagyon el van találva.
Kinyitva a tégelyt, az egyik legjobb illatú dohány mosolygott rám: mértékkel édes, mértékkel savanykás, és valami szilvaízt-szerűség is lebegett a háttérben. Ezeknek volt annyi eszük, hogy ne a sokszáz évig szemét műanyagba, hanem papírba csomagolják, -ez is dicséretes. Rágyújtva azonban nagy volt a csalódás: a jó íz tizenöt percig tartott, onnantól kezdve keserű, karcos, kegyetlen, éles -szörnyű volt. Ami, tekintve hogy a Larsen dohányokat mind dicsérték, elég kellemetlen meglepetés.
Két héttel később mertem csak újabb próbát tenni: ez volt életemben az első eset, hogy tíz perc után kiszedtem a dohányt a pipából. Pedig a csomagoláson olvasható öntömjénezésnél kevés szégyentelenebbel találkoztam. Méghogy light, meg sweet, meg mild! Macskahúgy, epekő, szamárkóró, semmi más. (VM)

Kicsit már megszikkadt állapotban jutottam hozzá, de alig vártam már,hogy megkóstoljam,mivel az illata igencsak bíztató volt. Első tömetnél az volt az érzésem,hogy egy kellemesen aromásított burley-virga-cavendish keverék lehet. Aztán tájékozódtam és rájöttem,hogy az általam burley jellegzetességének vélt magvakra jellemző aroma valójában "az aroma". Az alap az virga,cavendish, de némi burley is van azért benne :) Egyre gyakrabban szívom, nagyon kellemes kis dohány, passzívan is bőven tolerálható, sőt,akik nem szeretik a nagyon tömény és édes illatokat,azoknak különösen ajánlom. A dohányok a keverékben jó minőségűek, semmi aromavesztés, semmi mellékíz és jó égési tulajdonságok (bár ezt talán pozitívan befolyásolta a kicsit száraz állag). Íze: nos eleinte leginkább a dió volt az,ami érződött, de kicsit többet pipákolva egyértelműen érezhető a juharszirup markáns jelenléte. Bevallom Én kicsit el is érzékenyültem,mert a juharszirupról rögtön eszembe jutott Kanadai rokonaim által készített kis "francia palacsinta?" amit mindíg meglocsoltam ezzel a sziruppal. Ó jajj, micsoda pompás reggelik is voltak ezek.
Összességében egy nagyon jól eltalált dohány ez és kiváló példa arra,hogy az aromásítás alatt nem csak a vanillia és gyümölcsös kombinációk értendők.
Kicsit meg is vagyok lepve,hogy bár kapható itthon (még..),de eddig nem sokszor láttam a pipatársaknál.Véleményem szerint érdemtelenül mellőzött mixtúra ez. Ajánlom mindenkinek. (lviz)