Gold Blend

Az Irish Oak után ( talán a legnagyobb kedvenc ) az egyik legkorábbi próbám volt. Narancssárga doboz, a szokott visszafogott grafikával. Igazi komoly dohányt sejtető külső. Black Cavendish-Virginia (sötét és világos)-Burley dohánykompozíció kellemes aromatik alapot sejtetett. És az aromásítás: vanília, fahéj, hickory dió. Alig vártam az első tömetet.

A dohány állaga megfelelő, nem igényel akkora szárítást mint egy kozák lovasezred a napi piaadag után. Nagy várakozás, hatalmas elvárás, enyhe csalódottság. Az ízvilága eleinte semmilyen a gyújtás után, majd az első harmad után elkezd érezni valamit az ember. A vanília nem tolakodik, de a hikorit hogy kell belőle kiérezni, én nem tudom, mivel nem ismerem eme növényt. Fahéj? Talán. E vegyes érzések után kezdtem kissé elkeseredni, de vígasztalt az, hogy szépen és lassan végigégett ez az "átlagosan semmi különleges aromatik", korrekt hamuval. (Az Erinmore sem első tömetre lett kedvenc nálam). "Room aroma": korrekt, de szintén semmi extra. Női "hallgatóság" szerint jobb az I.O.-nál... A harmadik tömet után viszont elkezdtem érezni az egyszerűnek semmiképp sem nevezhető aromát és egy nagyon kellemes dohányt ismerhettem meg benne.

Végül :A doboz amúgy elég jó ütemben fogyott el... A dohány: egy kellemesebb modorú, középkorú dublini hivatalnok az esti ivászat első harmadában. Aki meg akarja ismerni: 2700 Ft-ot egyszer mindenképpen megér, de a gyakori találkozókat én nem fogom sürgetni...(ez is csak ízlés dolga)

Thomka (2005. november)