Murray & Son's: Erinmore Mixture

Szintén egy (észak)-ír klasszikus, egy 1810 óta létező cégtől, itthon csak a Dan Pipe katalógusból szerezhető be leginkább, legutóbb személyesen Padovában vettem. A cégnek túl sok terméke nem ismert, gyárt még egy Flake-et, plussz tasakos verzióban Mellow Mixture-t. A "sima" mixture-rel először 1992-ben ismerkedtem meg, svájci szerzeményből kaptam kóstolót belőle, majd egy egész dobozt. A legnagyobb kedvencek között tartom számon máig is.

A fémdobozos verzió nem valami közlékeny, egyszerű és komoly külső. A dohány nagyon alap: világos virginia és black cavendish. Amit sikerült róla még kiderítenem: a recept szigorúan titkos, minden generációból csak két ember ismerheti a cégnél!!! Nagyjából ennyi.

Személyes benyomások: közepesen édes és egész könnyed aromatik. Első tömetre nem jött be, de a második és harmadik próba során már szépen előjött az íz és orrom-ízlelőbimbóim rákattantak az aromára. Engem édes fügére emlékeztetett, de ez nagyon szubjektív. ( A dobozon felfedezhető egy ananásznak látszó tárgy, de szerintem az csak a megtévesztést szolgálja ). Kellemes, enyhe gyümölcsös zamat. Nem olcsó ( 8-11 euró között láttam idáig ), de véleményem szerint egy próbát megér, főleg annak aki a kevésbé édes aromatikokat kedveli.

Thomka (2005. november)