Mixture 965

"...beiger színű kerek doboz, szerintük középerős, szerintem félnehézsúlyú, rumos mogyoró ízű (ha van ilyen), az illata őszi avarégetést idéz." (Alea)

Összetétele kb: az alap világos levelek Makedoniából, amihez sötét Cavendish és kevés szíriai Latákia jön. Ahogy a dobozt kinyitod, rögvest érzed a balkáni dohányok és a Latákia jellegzetes fűszeres, érett zamatos illatát, nagyon enyhén mogyorósnak mondható beütéssel. Finom, tiszta dohány, közepesnél erősebb, testes, de nem igazán lórúgás. Szeret kissé szikkadtabb lenni, ha kicsit megmórzsolod egyenletesen, jól ég. A tömet vége felé, ha újragyújtod (pláne ha addig a kelleténél cseppet gyórsabban szívtad), hát meglepően zord ízt tud adni. Ha teheted szerezz belőle kóstolót mielőtt megvennéd, gyanítom, hogy elsőre szokatlan lesz ízesített keverékek után. (Leonidas)

Világos keleti dohányok, cavendish és természetesen az elmaradhatatlan latakia keveréke. Már az első tömet után megkedveltem. Kellemesen lágy mogyorós, pörköltmagvas íz némi füstös háttérrel és szokatlan,bársonyossággal. Azért nem árt vigyázni, mert bársonyos, de nem gyenge!(ha valamihez hasonlítani kellene, talán egy jó erős olasz presszókávé, pár csepp tejszínnel) Hideg időben (mint általában a latakiás keverékeknek ) jobban kijön az íze, olyankor az EMP mellett a másik nagy kedvencem. Őszintén ajánlom mindenkinek! (lviz)