Stanwell Black Diamond

Már az alap is jól hangzik, burley,virga,keletiek(!)és cavendish persze. A keleti dohányok használatát inkább az angolos keverékeknél szokhattuk meg, így külön öröm,hogy van azért még olyan aromatikot gyártó cég,aki úgy gondolja,hogy nem bíz mindent a generálszószra, legyen inkább egy jó minőségü dohányalap is, és akkor már nem nagyon lehet melléfogni.
A csomagolásról is kell néhány szót ejteni. Pipatalálkozókon ezt a dohányt már csak "Smoking Kills"-nek hívják,mivel az amúgy elegáns fekete fémdobozra barbár lelkületű emberek ráragasztottak egy bazi nagy matricát a fent említett felirattal. Ez hivatott volna elrettenteni a jónépet e csodás dohány élvezetétől.
Ha ez sem tántorított el még bennünket,akkor a dobozt kinyitva igazi élményben lehet részünk. Jó vastagra szelt dohánydarabok színkavalkádja tárul elénk. Az egészen világos sárgától a mély feketéig. Nagyon jól néz ki. Illata kicsit tömény, frissen valami gyümölcspáleszre emlékeztet, de abból is a jobb fajtára. Nincs más hátra, meg kell tömni vele a pipát! Az íze nagyon finom édes íz, gyümölcsös jegyekkel, de a legtöbb általam kóstolt aromatikban érezhető vanilia itt nyomokban sem található meg. Finom, édes ízű füstje van. Aromáját a tömet legvégéig érezni. A keletiek fűszeressége, a virga édessége a cavendish lágysága és a burley enyhén száraz jellege csodálatosan ötvöződik. Vagy ahogy ezt germán pipatársaink megfogalmazták oly csodásan : "das brillante Aroma der schwarzen Tabakdiamanten" :) Ára némileg borsos (majd' 20 euro 100 grammja!), de azt kell, hogy mondjam,hogy minőségével arányban van.
Ismét egy kiválóság, amit nálunk nem lehet kapni...(lviz)