Private Club

Talán a legnépszerűbb és legérdekesebb keverékük. Burley, virginia és black cavendish mixtúra némi jávai fűszerességgel. Megtalálható benne még némi méz és cukor is. A történet szerint ez maga a tulajdonos házidohánya, melyet sosem mulasztott el pöfékelni. a nap kezdetekor és annak zárásaként. Könnyű és fűszeres íze teszi különlegessé.

Ez kivételesen egy felvállaltan német dohány, nem holmi jól hangzó ángilus vagy dán márkának álcázott germán keverék (gondolok itt Radford's-ra, McLintockra, Holger Danske-ra). A tasak tanúsága szerint herr Von Eincken (gondolom a tulajdonos és exec.) saját használatra kreált blandungja.
Szín, keverék: szőkésbarna és fekete dohányok kb. 50-50%-os elegye. Feltehetően burley, cavendish, kevés virginia. Egyéb fűszerdohányok legfeljebb nyomokban, de biztosan vannak.
Vágat: véleményem szerint egy kicsit elnagyolt, már-már broad cut; de nem egységesen, úgyhogy morzsolni kell.
Nyers illat: erősen gyümölcsös jelleg dominál benne, de nem annyira friss, némi eufemizmussal inkább érettnek nevezhető. Dohányillat csak diszkréten a háttérben...
Íz: itt az érett, gazdag, karakteres dohányíz a domináns, ami valójában már-már fűszeres jelleget ölt. A meghatározó a black cavendish testessége. Ehhez jön még hozzá mintegy finom felhangként az előbb említett gyümölcsös jelleg. Tekintve, hogy kevés benne a virginia, nem csípős.
Erősség: a saját skálámon, a 3-as minősítés. Kezdőknek fenntartásokkal, de ajánlható (szűrővel). Ez az egyik társasági dohányom: baráti körben esténként, korsó ser vagy finom tea mellett, amikor valami igazi dohányra vágysz, de kímélni akarod a civil lakosságot. Otthonra, inkább relaxálós, elgondolkodtató dohányként, nap végére. (Vix)