W. O. Larsen Signature Vintage Mixture

Az első ami feltűnik, a dohány csomagolásának decens tervezése. Rendkívül elegáns fém doboz, visszafogott kék színben. Oldalán diszkrét felirat: Purveyors to the Royal Danish Court. És ez ebben az esetben teljesen helyénvalónak tűnik.
A dobozt fölnyitva egy kisebb vákuumzárt tasak, szintén rendkívül elegáns, ellátva egy praktikus ragasztócsíkkal, ami a felbontás utáni aromazárást szolgálja.
Már a fémdoboz felnyitása után megcsap egy leírhatatlanul kellemes illat, aminek hatására rögtön az ?Aludhatok benne?? kérdés jutott eszembe? Friss alma, keverve némi meggy, marcipán és halovány mogyoróillattal. Az egészről valahogy egy pohár hideg gyümölcslé jut szembe. Édes, mégis friss és üde.
A tasakot felnyitva valamivel mélyebb illat csapja meg az orrom, kicsit nehezebb, de a jellege nem változik meg igazán.
A dohány finomra vágott, mézszínű darabok, némi cavendish-el keverve. Burley, Virginia és Cavendish rafinált keveréke. Tapintása kellemes, nedvességtartalma éppen megfelelő.
Miután idáig eljutottunk, következik a pipa megtömése, és a rágyújtás. Ami ezután következik, igazolja az eddig kialakult benyomást. Illata első pillanattól az utolsóig igen ?hölgybarát? nem túl émelygős, és nem is túl harapós. Íze nagyon kellemes, első pár szippantásnál kicsit jellegtelen, de aztán egyre inkább elmélyül, végig könnyed, hűvös füstje van, nem túl édes. A tömet felénél megjelenik egy igen pikáns íz, én leginkább a mogyorókrémre asszociáltam, és ez a végéig elég határozottan érezhető. Az eddigi leírásból esetleg egy Krasznij Mákban áztatott marcipános mignonra lehetett asszociálni porcukorral, ennek ellenére egy nagyon harmonikusan, igényesen, és visszafogottan komponált könnyű dohányról van szó. Semmiből sincs benne túl sok, és semmiből túl kevés. A könnyű aromás dohányok kedvelőinek ki kell próbálniuk. Egyenletesen lassan ég, újragyújtás után sincs kellemetlen íze, és finom világosszürke hamu marad utána.
A 100 g-os doboz ára kb. 2500 Ft volt. Persze nem Budapesten hanem Prágában vettem. (ottar)

Kifejezetten szép fémdobozban árulják, leginkább bonbont sejtene benne az ember. Száz grammos tasak lapul a dobozban, felnyitva hihetetlenül finom gyümölcsös illatot érezhet a szerencsés tulajdonos. Leginkább jó minőségű gyümölcsteára emlékeztet a finom illata, mely ízében is jól kijön.
A keverék áll jó termőterületekről származó virgákból ( Malawi, USA ), burleyből (Mexikó, Kentucky ) és persze a bársonyos íz elkerülhetetlen kellékéből, a fekete cavendishből. Hihetetlen ízharmónia, kifejezetten kellemes hölgybarát illat jellemzi ezt a dán mixtúrát. Danpipe szerint érezhető benne a vanília meg a karamell is, szerintem meg nem. De ez cseppet sem hiányzik, ez egy kifejezetten gyümölcsös keverék, gyümölcsös illattal. Jól van ez így.
Frissen kibontva a csomagot nem árt némi szellőztetés, de nekem ezek után is lángra kapott a dohány meggyújtásnál. Talán valami alkoholos pác lehetett a ludas? Ez a tulajdonság bizonyos idő elteltével -és a dohány száradásával együtt- eltűnik.
Jól ég, a tömet végéig megtartja ízét, igazán szép munka. Persze meg is kérik az árát, kb 20 Euro egy doboz. Valamit javít az összképen, hogy ebben az árban benne foglaltatik a szép doboz is.
Jó lenne ezt is valami utántöltő formátumban is árulni, talán így nem kellene mindíg kifizetni az amúgy tetszetős csomagolás vélhetően vaskos felárát.
Ideális nyári dohány, ajánlom. (Lviz 2005. július)