Kapt'n Bester

Az "olcsó alternatíva", ahogyan a gyártó nevezi. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ez egyáltalán nem párosul rosszabb minőséggel. Klasszikus pipadohányokból készült keverék, melyből 3 féle létezik: cherry, vanilla, honey & rum.


Honey & Rum

Zsolev rámsózott egy adagot, és megkért, hogy írjak róla pár szavat. Nos, nekem annyira nem jön be. Jellegét tekintve egy kis fantáziával leginkább a kék Larsenhez lehet hasonlítani. Nagy vonalakban úgy jellemezhetném, hogy ez annak a degradált változataknént fogható fel. Egy kicsit szerintem túl szószos, valszeg ebből eredően van egy kellemetlen, nedves-kesernyés-áporodott mellékíze, emellett persze érezni a pácolás édességét is. Szubjektív osztályzatom (1-5): 2.5 (Valahol a frontdohány és a "hanincsmásakkorezisjó" kategória között. (Vix)

Egyik kedvenc füstölnivalóm. 1997-ben szívtam először ilyen dohányt, akkor még fém-szűrős pipámban. Ez volt az egyetlen olyan dohány, amely elszívása után nem éreztem azt, hogy egy hamutál lógna ki a képemből. Na de nem csak emiatt lett az egyik kedvencem, hanem kellemes, nem tolakodó lágy aromája miatt is. Kezdőknek kedvező ára, és viszonylag jó minősége miatt csak ajánlani tudom. (Cimbali) (2005. június)