Irish Whiskey

Nem tudom hogyan csinálják, de whiskys keveréknek fenomenális. Annak ellenére, hogy nem egy könnyű dohány, érett ízű, de mégis mondhatni könnyed stílusú, helyenként annyira sima, hogy gyors egymásutánban pár extra, mohó szippantást kíván az ember. Azonban lágysága ne tévesszen meg, nem "light" dohány, sőt! lassan szívd, ne hagyd felforrósodni. Jól jársz, ha első tömet előtt pipád jó tisztára pucolod. Virginia alapra Kentucky, thailandi és indiai Burley kerűl, ezt érlelik jó sokáig, majd meghintik Ír whiskeyvel, s tovább érlelik. Miután Ready rubbed, ha akarod még finomabbra mórzsólhatod, de igy is egyenletesen ég.

Hivatalos ismertető szerint talalható benne némi Kentucky, thai burley meg valami "indian cured", mindez jó virinia alapokkal, nomeg az ír whiskey is jelen kellene, hogy legyen. A dobozt kibontva kellemes illatú dohánnyal talakozunk, ami némi levegőztetés után kiválóan ég. Enyhén kenyérre emlékeztető ízek, de alapvetően karakteres, tiszta dohányíz. Nekem kicsit erős még szűrős pipából is. De hol a whiskey? Hát a legjobb az,ha a poharunkban, mert a dohánynál én nem találkoztam vele. Jó kis füstölnivaló lenne ez, de nekem kicsit ütős. A természetesebb ízeket kedvelők értékelni fogják. Illata egyszerű dohányillat, nem túl hölgybarát. (lviz)

Ha csak leírom mi van benne, akkor is összefut a nyál a számban. Válogatott Virginiák, tűzön szárított Kentucky, aromás Thaiföldi Burley alkotja, és ezt a keveréket hintik meg egy kis viszkivel(ami az illatán nem érezhető). Fedőillata tényleg füstöltsonka és kolbász, de egy kicsit szellőztetve(amit nem nagyon kell szerintem) egy érett mély illattá alakul. Nagyon tetszik, és főleg az, hogy nincs benne cavendish! A dohány gyárilag csomagolva kitűnő állagú, nem túl nedves. Meggyújtáskor az íze engem leginkább a Plumcake-re emlékeztet, de annál sokkal finomabb, lágyabb. (érdekes, hogy a csomagolásában található reklámpapírra "Full strenght blend" vagyon írva) Szívás közben pedig finoman teljesedik tovább. A füstje szabadban passzívan is kellemes, jó illatú bár nem aromás hanem tiszta dohány, de zárt helyen már kicsit erős lehet a hölgyek számára. Újragyújtáskor sem érezhető "zord" íz. Bár tény hogy kicsit erősebb pár slukk erejéig, de utána újra ugyanaz az íze mint az elején. Szép világosszürke hamut hagy maga után. (rikepipe)