Miskolc

Dohánybolt

A sétáló utcán, a "villanyrendőrnél" (ami már nincs ott, csak a helyi városi folklór őrizte meg a nevet)

Egy kicsi dohánytrafik; két, a témában nem teljesen járatlan, udvarias, a pipákat órákig gusztálni, fogdosni hagyó hölggyel, remek dohánykínálattal és elfogadható pipafelhozatallal. Amiket ott láttam: Vauen, Peterson, Stanwell, Brebbia, DB, Boston, török tajtékpipa, és persze Szabó-féle pipák. Vidéki viszonylatban egészen kiváló üzlet; megvan a maga törzsközönsége, ami nem véletlen. A vasútállomásról villamossal elérhető. (Vépéter)

A legrégebbi, jelenleg is üzemelő bolt. Kellemes a dohányválaszték. A vitrinben néhány (20÷30) komolyabb, időnként szép darab, valamint a legszükségesebb kiegészítők. A tulajdonosnővel érdemben is lehet a témáról beszélni. (Wella)


Dohánybolt

Miskolc Plaza

Csak a dohány végett érdemel említést, amiből a trafikkal együtt gyanúm szerint lefedik a hazai kínálat döntő hányadát. Ellenben a kiszolgálás udvariatlan (szinte havonta változó, unatkozó 18-19 éves "plaza cicák" az eladók), és teljesen dilettáns. Pipák vételére csak akkor szánja rá magát valaki, ha jól megnézte az adott terméket, mert az ár nem garancia semmire. Erre nyomatékosan szeretném felhívni a figyelmet (meg arra, hogy a számlát nem adják szívesen), mert láttam ott 20000 forintért olyan Giordano pipákat (számszerint hármat, azonos állapotban), amelyek karcosak, lakkhibásak, és legalább három helyen tömítettek voltak, illetve olyan tajtékkőpipát (Szabó) 13000-ért ami akkor volt tajtékkő, amikor én hableány. Jellemző az árak (számításaim szerinti) legalább 10%-os megfejelése, ami ezek után már a pofátlanság kategóriájába nyugodt lélekkel besorolható. (Vépéter)

(korábban CigarTower a cégtábla még kint) hasonló tulajdonosi háttérrel és hasonló választékkal, mint az előző bolt. A pipák ~ 20-25 %-kal drágább áron. (Az eladók zömében nyitás óta - cca 3 éve - itt vannak).(Wella)


Tabán Trafik

Ady E. u. 7 sz.

Alig egy éve nyílt, szesszel, újságokkal és lottóval kibővített készlet. Dohányválaszték kialakulóban, a nyitó készletben néhány valóban szép és viszonylag olcsó pipa volt, azóta a kínálat nem igazán bővült. (Wella)


Szinvapark

A legújabb a Szinvapark forgóajtaja melletti Cohiba, mely a névválasztás szerint is feltehetően inkább szivarban és egyéb férfiajándéktárgyban utazik. Mindenes estre néhány pipa (legutóbb még churchwarden is volt), és a kommersz dohányboltnál nagyobb dohányválaszték. A tulaj némi rábeszélésre meghozatta a Dunhill Mo-n kapható darabjait. Kíváncsian várom, rá tudom- még egyszer beszélni, mivel én vettem meg őket darabonként. Keresse más is, nem létezik, hogy a régióban csak én szívok latákiás dohányt! (Wella)


Mind a négy helyen elmondható az eladókról hogy kedvesek, de szakmai kérdést nem illik feltenni, kár őket zavarba hozni.