Bangkok

A város központjában a nagyobb áruházak dohányboltjai, így pl. a Silom Center-ben, Siam Center-ben etc,: meglehetősen kis választék, de emberséges árak. (Ezekben az áruházakban, rendszerint lehet az Információ-nál egy ún. "discount"-kártyát kérni, amivel bizonyos levásárolt értékhatárok felett egyre nagyobb árengedményt kaphatsz.)

Valamivel jobb az Emporium Department Store dohányboltja, negyedik emelet, mozgólépcsőtől direkt jobbra, rögtön a borszaküzlet és szivarszoba mellett: kicsinyék igényesebb választék, szakszerűnek mondható kiszolgálás, megfizethető árakon.

"Classic Cigars" a Gaysorn Plaza Shopping Mall-ban (Ploenchit Road, szemben a Grand Hyatt Hotellel) az első emeleten. Exklusive bolt exklusive szervizzel, felsrófólt borsos árakkal. Mindazonáltal, ha csak egy látogatás erejéig is, de ajánlom. Elsősorban szivart tartanak és árulnak, de jónak mondható választékuk van dohányokból (pl. tartanak Davidoff régi (amikor azokat még McConnell keverte), parádés keverékeiből) és pipákból is. Honlap: www.classiccigars.co.th

Davidoff Shop, a Peninsular Plaza-ban (153 Rajdamri Road, tulajdonképpen egy "High Class Mall"). Dohányárukon kívűl a márka egyéb termékeit is árulják (nagyszerű konyakjuk van a Grand Cru No. 3 - szivarjaikhoz), választék jó, kiszolgálás high class, sőt. Árak magasak.


Néhány nagyobb szállodának saját dohányboltja van, igy pl:

Grand Hyatt Hotel (494 Rajdamri Road, Lumpini), a földszinten balra, nagynak nem mondható, de kielégítő választék, meglehetős magas árak.

Landmark Hotel (138 Sukhumvit Road, Klongtoey Sub-District) elég gyatra választék de nem is nagyon drága.

Novotel Bangkok (392/44 Siam Square) szivarból meglehetős, dohányból nem annyira, kínálattal, nem csillagászati árakkal.

The Oriental Hotel, csak végszükség esetén ajánlott, nagyon drága.

LeonidasA Pathumwan negyedben, a Rama 1 és a Phaya Thai utak sarkán megtalálható Mahboonkrong Center bevásárlóközpont (népszerűbb nevén MBK) Tokyu nevű részlegében a 3. emeleten van egy kis dohánybolt, egész kellemes pipadohány választékkal, ami azért korántsem bőséges, de esetlegesen leapadt készleteinket feltölthetjük pár nálunk nem kapható aromatikkal. Leginkább Mac Baren termékek, Mc Lintock dohányok, illetve Holland House és még pár holland aromásított dohány teszi ki a választékot. Szivarok, és pár pipa is kapható, de ezeket szerintem nem kifejezetten dohány szívására tervezték, bár felfedeztem egy Big Ben pipát is.

A híres Khao San utcában is beszerezhetjük pipadohányunkat. A Thanon Tani felöl közelítve az utca bal oldalán felfedezhetünk kisebb boltokat, az egyikben helyi viszonylatban jelentékenyebb pipadohány választékkal. Az elmaradhatatlan Borkum Riff mellett Captain Black, Danske Club és Holland House dohányok kaphatóak és pár pipadohánnyal töltött szivar is. Pipákat is látni az utcai árusoknál, de ezek szintén nem dohány szívására lettek tervezve.

Lviz